ჩაი და ყავა თირკმლის კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს
ჰარვარდის უნივერსიტეტის სამედიცინო სკოლის მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ჩაისა და
ყავის მოყვარულები თირკმლის კიბოთი უფრო იშვიათად ავადდებიან, ვიდრე ამ სასმელების მცირე რაოდენობით მომხმარებლები.
ყავის მოყვარულები თირკმლის კიბოთი უფრო იშვიათად ავადდებიან, ვიდრე ამ სასმელების მცირე რაოდენობით მომხმარებლები.

მეცნიერთა აზრით, ჩაისა და ყავის ანტისიმსივნური თვისება შეიძლება დაკავშირებული იყოს ორივე სასმელის უნართან, გაზარდოს ორგანიზმის ქსოვილების მგრძლობელობა ინსულინის მიმართ. ამ ჰორმონის დონის მომატება კიბოს მრავალი სახეობის რისკ-ფაქტორად ითვლება.
სტატია აღებულია საიტიდან www.medportal.ge
Комментариев нет:
Отправить комментарий